- بسم الله الرحمن الرحیم -کامیار بهرنگ- از سال 1961 به پیشنهاد انستیتو بینالمللی تئاتر (ITI) 27 مارس «روز جهانی تئاتر» نامگذاری شده است. پیام هر سال را یکی از هنرمندان شهیر این رشته مینویسد؛ این پیام را تا کنون هنرمندانی همچون آرتور میلر، پابلو نرودا، جسیکا کاوا و داریو فو نوشتهاند.
آناتولی واسیلیو
امسال آناتولی واسیلیو (Anatoly Vasiliev) هنرمند روس پیام خود را با این پرسش شروع کرده است: «چرا به تئاتر نیاز داریم؟»
او در پیام خود آورده است: «اینکه ما چرا به تئاتر نیاز داریم، سوالی است که هزاران هنرمند (حرفهای) ناامید از تئاتر و میلیونها مردم خسته از خود میپرسند».
آناتولی واسیلیو در این پیام جنبهی دیگری از تئاتر را به نمایش میگذارد، آنجا که به تعبیر برخی «تئاتر هنر زندگی است». او با اشاره به بحرانهای جهان امروز ما در پیام خود گفته است: «خدا چگونه در بهشت غمگین میشود و زندانیان در سلولهای خود فراموش میشوند؟ چگونه شور میتواند ما را به بالا ببرد و عشق ما را از بین ببرد حالا چگونه امروز فکر میکنید دیگر به انسانهای خوب نیاز نداریم آن هم در روزهایی که فریب فرمانروایی میکند. مردم در خانههای خود به زندگی مشغولند در حالی که کودکان از اردوگاههای پناهندگی مجبور میشوند به بیابانها بازگردند و ما هر روز و هر روز از عزیزان خودمان جدا میشویم؛ تئاتر میتواند به ما همهی اینها را بگوید».
این هنرمند روس در بخشی دیگر از پیام خود به «لعنت» کامپیوتر و گجتها پرداخته و گفته است: «به تئاتر بروید، تمام ردیفها و بالکنها را پر کنید، به تمامی کلمات گوش و همهی تصاویر زنده را تماشا کنید… از تئاتر غفلت نکنید، هیچ فرصتی را برای دیدن تئاتر از دست ندهید. تئاتر ارزشمندترین فرصت در زندگی مشترکِ پر شتاب و بیهودهی ماست».
آناتولی واسیلیو در پایان پیام خود به این موضوع اشاره میکند که «ما فقط به یک تئاتر است که اصلا نیاز نداریم: تئاتر سیاست».
او تاکید میکند که ما هرگز نیازی به «تئاترهای سیاسی، سیاستزده، سیاستمداران و تئاتر بیهوده سیاست» و «تئاتر ترورهای هر روزه، اجساد و خون در خیابانها و درگیری ادیان، قومیتها و گروهها» نداریم.
-نظریات شخصی است- این ها چالش های زندگانی ما است که میبایست از طریق وحی به حل ان نایل شویم عقل تا امروز در حل بسیاری از انها عاجز بوده است که دامنه زیادی میخواهد وظرفیت درک کمی دارد- پس کسانی که معتقد هستندقران و وحی ساده گوئی میکند ومطالبی چالش برانگیزندارد هنوز درک عمیقی از قران ندارد که شما اندک میفهمید این موجودات بسیار پیچیده که ساخته وپرداخته الهی است که بلاترین چالش است که فرشتگان هم با انقیاداز فرمان الهی ساکت شده اند سیاست که بقول نویسنده نیازی نداریم که عامل بسیار مسائل وحشتناک است بیش ازهمه باید مورد توجه واقع شد که سیاست غلط راحذف کند وسیاست راستین را جای گزین کند روزی سرکلاس درس جناب اقای مکبث در دانشگاه لندن پس از یک مطالعه بسیارفشرده استاداز دانشجویان سئوال کرد از داستان مکبث چه فهمیدید- به من رسید –من گفتم ایه درقران است که اگر شمابرگردید منهم برمیگردم(خداوندمنان بیانگر ان است) فرمودند به دانشجویان دقیق بیان کرد- سیاست راستین را بایداز وحی یاد گرفت هنر تائتر در این است که میتواند از مردم باز خورد- فید بک بگیرد وبه سئوالات انها در تاتر بعدی مدخلیت دهد