صاحب امتیاز: داکتر حسین یاسا
مدیر مسوول: محمد رضا هویدا
شنبه 13 سرطان 1394
ماه مبارک رمضان در دین اسلام ازاهمیت خاصی برخورداراست. یکی از خصوصیات این ماه این است که فرصتی برایمسلمانان به وجود می آید که آنهابتوانند با قران و متون دینی و همین گونهبا علما و مفسران قران ارتباط برقرار نمایند. مردم می توانند با استفادهاز این فرصت باری دیگر به متون مقدس و تفاسیر آنها مراجعهکنند.
غباری که بر اثر دوریاز متون مقدس و علما و به خاطر اشتغال به کار ونداشتن فرصت بر ذهن و ضمیر آنها نقشبسته است را از بین ببرند.
به راستی این ماه می تواند برای مسلمانان بهترینفرصت برای از بینبردن ریشه های اختلاف و کینه و نفاق باشد و همین گونه از این ماهحد اقلبرای شناخت نارسایی ها و کاستی هایی که دامن گیر مسلمانان است باید استفادهشود.
آن گونه که دیده می شود،بخشی از شبانه روز، مساجد باز هستند و مومنیندر حال عبادت در مساجد می باشند و درعین حال علمای اسلام نیز در مسجدهستند و در ارتباط مستقیم با مومنین می باشند. رسیدگیبه مشکلات مومنین وخصوصا مشکلات محیطی که در حیطه صلاحیت و وظایف مومنین می باشد،می توانددر قدم اول باشد.
قدم بعدی مشکلاتی در سطح ولسوالی و ولایت است کهمی باید به بحث وبررسی قرار گیرد و به همین ترتیب به مشکلات به تناسب میزان تاثیرشانبایدرسیدگی شود.
بنا بر این این ماه حد اقل باید بتواند مسلمانانرا به توجه به امور فردی، جمعی و همگانی وادار سازد.
در غیر این صورت به صورت یقین باید به بخشی از کاردوباره نگاه کرد.
اگر بعد از ماه مبارک رمضان کسی نتوانسته باشد نفسخود را تزکیه کند واز گناه و معصیت بگذرد و به خلوص نیت و کردار نیک نرسد، باید بهآنچهانجام داده دوباره ببیند و تلاش کند تا دریابد که چه مشکلی در عبادت اووجود داشتهاست.
همین طور اگر ما نتوانیمبه مشکلاتی در محدوده وسیع تری برسیم و حل شان کنیم، نیز باید به کردار و رفتار خودبیاندیشیم.
اگر بعد از یک ماه عبادت و روزه و نماز، در میزانرسیدگی به فقرا و دربرآورده شدن آرزوهای کودکان بی سرپرست هیچ تغییری ایجاد نشد، ماباید ازخود بپرسیم، چگونه است که یک فقیر و یا یتیم مورد همکاری و لطف کسانی قرارنگرفته استکه بارها در روز به احسان و همکاری با براداران مومن خود دعودمی شود.
در مورد مسایل کلان کشورینیز، در حالی که دشمنان مردم افغانستان تحتنامهای مختلف به سربازگیری شروع کرده اندو مردم را به کشتار مومنین دعوتمی نمایند و امنیت و آسایش را بر مردم افغانستان حرامکرده اند، اما شماریاز علما سکوت کرده اند و نمی خواهند از موقعیتی که دارند برایآگاهی دهیبه مردم افغانستان استفاده نمایند.
بحران بی اعتمادی در افغانستانکه به خاطر ناآگاهی و همین گونه سوءاستفاده شماری از فرصت طلبان به وجود آمده استبه خاطر فعالیت گروه هایتروریستی است که از اعتماد مردم افغانستان تحت نام مذهب ودین سوء استفادهمی شود.
سالهای زیادی ماه رمضانآمده و به پایان رسیده است، ولی به امنیت و آسایش و رسیدگی به فقرا و نیازمندان کمتررسیدگی کرده ایم.
در دین اسلام هیچ گناهیبالاتر از شرک به خدا و کشتار یک بی گناه وجود ندارد.
اما در همین ماه مقدسدیدیم که ده ها تن از هموطنان ما به بهانه هایمختلف در عملیات های انتحاری و انفجاریو آدم ربایی کشته شده و می شوند.
علمای اسلام نباید تنهابه بیانیه های مطبوعاتی اکتفا نکنند بلکه بایدبه حرکت های هماهنگ و جدی برای برقرارینظم و امنیت و عدالت اقدام کنند.
بسم الله الرحمن الرحیم- برگرفته از سایت(www.dailyafaghanistan.com