AM EDT، سهشنبه 1 آوریل 2025، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در پارلمان اروپا در استراسبورگ، فرانسه، در 1 آوریل 2025 سخنرانی میکند. Ronald Wittek/EPA-EFE/Shutterstock LondonCNN -
یک مقام ارشد روز سهشنبه در آستانه اعلام مدتها پیشبینیشده برای افزایش تعرفههای وارداتی توسط رئیسجمهور آمریکا گفت، اروپا «یک برنامه قوی» برای پاسخ به ایالات متحده در پاسخ به افزایش تعرفههای دونالد ترامپ «در صورت لزوم» دارد.
ترامپ برای هفتهها روز دوم آوریل را به عنوان «روز آزادی» در آمریکا معرفی کرده است، زمانی که تعدادی از تعرفههای سنگین برای اجرای دستور کار اقتصادی رادیکال دولتش رونمایی میشود. ایالات متحده قبلاً افزایش شدید تعرفهها بر تمام واردات فولاد، آلومینیوم و خودرو را اعلام کرده است.
اورسولا فون در لاین، رئیس اجرایی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت: «اروپا این رویارویی را آغاز نکرده است. ما لزوماً نمیخواهیم تلافی کنیم، اما اگر لازم باشد، برنامه قوی برای مقابله به مثل داریم و از آن استفاده خواهیم کرد».
روز دوشنبه، کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید گفت که ترامپ طرح تعرفههای خود را روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی فاش خواهد کرد. او هیچ جزئیاتی در مورد آنچه که او اعلام خواهد کرد ارائه نکرد، اما همانطور که ترامپ بارها گفته است، پیشنهاد کرد که رئیس جمهور می تواند از تعرفه های متقابل، مطابق با تعرفه های دیگر کشورها به دلار برای دلار، رونمایی کند.
فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در سخنرانی خود گفت که اروپا برای مذاکره باز است.
او ادامه داد: "ما از موضع قدرت به این مذاکرات نزدیک خواهیم شد. اروپا کارت های زیادی دارد، از تجارت گرفته تا فناوری و اندازه بازار ما." اما این قدرت بر آمادگی ما برای اتخاذ اقدامات متقابل محکم در صورت لزوم نیز بنا شده است. همه ابزارها روی میز هستند."
فون در لاین جزئیات بیشتری در مورد چگونگی واکنش تلافی جویانه اتحادیه اروپا ارائه نکرد، اما ماه گذشته این اتحادیه پیش از این صحبت را آغاز کرد: این اتحادیه با پرده برداری از اقدامات متقابل بر روی 26 میلیارد یورو (28 میلیارد دلار) صادرات کالاهای آمریکایی، از جمله تعرفه بر قایق، بوربن و موتور سیکلت، به تعرفه های فولاد و آلومینیوم ترامپ پاسخ داد .
کمیسیون اروپا همچنین یک تنظیمکننده قدرتمند است که در گذشته از ضربه زدن به شرکتهای بزرگ فناوری ایالات متحده با جریمههای سنگین و سایر صورتحسابها دریغ نکرده است - واقعیتی که ترامپ را از دست نداده است، ترامپ در فوریه اقدامی اجرایی منتشر کرد و تهدید کرد کشورهایی را که «جریمهها و مجازاتهای ناعادلانه» علیه مبتکران آمریکایی وضع میکنند، هدف قرار خواهد داد. این اعلامیه چنین مقرراتی را "اخاذی در خارج از کشور" نامیده و تهدید به اعمال تعرفه های بالاتر در قصاص کرد.
اتحادیه اروپا خریدار بزرگ صادرات ایالات متحده بوده است - بر اساس ارقام اداره سرشماری ایالات متحده، سال گذشته، این بزرگترین بازار واحد برای صادرات کالاهای ایالات متحده بود، پیش از همسایگان آمریکا، کانادا و مکزیک.
هم اروپا و هم ایالات متحده در تشدید اختلافات تجاری در خطر هستند. بر اساس داده های رسمی اتحادیه اروپا ، در سال 2024، آمریکا با واردات از محصولات دارویی و خودرو گرفته تا نوشیدنی های الکلی و تجهیزات مخابراتی، بزرگترین خریدار کالاهای اروپایی بود . در همین حال، ارقام ایالات متحده نشان داد که اتحادیه اروپا بزرگترین منبع واردات کالاهای آمریکا در سال گذشته بود.
در فوریه، فون در لاین بر اهمیت روابط تجاری ایالات متحده و اتحادیه اروپا تأکید کرد. او در یک سخنرانی گفت: کل حجم تجارت بین ما 1.5 تریلیون دلار است و همچنین اشاره کرد که 1 میلیون شغل آمریکایی به طور مستقیم به تجارت با اروپا بستگی دارد.
کشورهای آسیایی نیز تلافی جویانه را آماده می کنند
چین، ژاپن و کره جنوبی نیز در حال آماده شدن برای مقابله به مثل در برابر تعرفه های احتمالی ترامپ هستند.
سه کشور آسیایی روز یکشنبه برای اولین بار در پنج سال گذشته گفتگوهای اقتصادی برگزار کردند و قول دادند تجارت منصفانه را تقویت کنند و روابط اقتصادی میان آنها را تقویت کنند - درست چند روز قبل از اینکه ایالات متحده تعرفه های گسترده ای را بر همه شرکای تجاری خود اعلام کند.
روز چهارشنبه، ترامپ گفت که از تعرفه های گسترده ای که مطابق با تعرفه هایی است که کشورهای خارجی بر ایالات متحده اعمال می کنند - به اصطلاح تعرفه های متقابل- رونمایی خواهد کرد. ترامپ گفته است که متحدان دیرینه آمریکا مانند کره جنوبی در امان نخواهند بود.
ترامپ ماه گذشته در سخنرانی مشترک خود در کنگره گفت: «متوسط ??تعرفه کره جنوبی چهار برابر بیشتر است.» به این فکر کنید: چهار برابر بیشتر. و ما از لحاظ نظامی و بسیاری از راههای دیگر به کره جنوبی کمک میکنیم، اما این اتفاق میافتد.
در همین حال، ترامپ تنش های تجاری با چین را تجدید کرده و 20 درصد عوارض بر این کشور وضع کرده است، علاوه بر تعرفه هایی که قبلا در دوره اول خود اعمال کرده بود. چین به سرعت به تعرفه های ترامپ واکنش نشان داده و 15 درصد عوارض بر واردات مرغ، گندم، ذرت و پنبه از آمریکا وضع کرده است.
برایان منا از CNN در این گزارش مشارکت داشت.
مرتبط