ایرنا/ اعتراض ها به برنامه سخنرانی دخالت آمیز وزیر خارجه آمریکا در امور داخلی ایران ساعت ها پیش از انجام آن آغاز شد و نمایشی و دروغین بودن ادعاهای وی نیز همچنان ادامه دارد و همزمان پرسش هایی در باره سیاست های دولت دونالد ترامپ علیه مردم ایران در اظهارات مایک پمپئو هرگز شنیده نشد.
اگر چه رسانه های وابسته به دولت آمریکا که پس از سیاست ایران ستیزی کاخ سفید بودجه آنها برای بهره کشی تبلیغاتی افزایش یافته است، کوشیدند سخنرانی امروز (دوشنبه) پمپئو را بسیار مهم جلوه دهند و آن را «شنیدن صدای مردم ایران» معرفی کنند، اما نگاهی به حاضران گویای آن است سهم ایرانی ها حتی آنهایی که دنباله رو سیاست های ضدایرانی واشنگتن هستند در این نشست اندک بوده است.
حضور چهره هایی مانند مارک دوبوویتس رئیس بنیاد موسوم به دفاع از دمکراسی که نه تنها ایرانی نیست بلکه صهیونیست است و با دریافت حقوق های کلان از دولت آمریکا، ایران ستیزی را در لایه های مختلف تصمیم گیری دنبال می کند و همچنین ترکیب دیگران نشان می دهد تنها صدایی که قرار نیست شنیده شود، صدای مردم ایران است.
صدایی که در اظهارات روز یکشنبه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران برآمده از انتخاباتی با بیش از 40 میلیون رای دهنده، خطاب به آمریکا گفت: «شما نمیتوانید ملت ایران را علیه منافع ایران بسیج کنید. شما نمیتوانید ملت ایران را علیه امنیت ایران بسیج کنید». رضا نصری حقوقدان بین المللی با توجه به این سخنان رئیس جمهوری، نوشت: آقای پمپئو باید بداند آنهایی که او میتواند بسیج کند، نماینده مردم ایران نیستند.
ایرانیان در اقصی نقاط جهان روز یکشنبه به کمپین «نه به دخالت در ایران» پیوستند و مخالفت شدید خود را با آنچه فضولی مقامات آمریکا نامیدند، در پیام رسان توئیتر به گوش جهانیان رساندند. آنها وضعیت نامناسب در عراق، افغانستان، لیبی، سوریه و خاورمیانه را حاصل دخالتهای مستقیم آمریکا دانستند و یادآور شدند: واشنگتن چنان احمق است که بیگانه ستیزی تاریخی ایران را نمی بیند. دخالت بیگانگان جز وحدت داخلی چیز دیگری را به ارمغان نمی آورد.
اعتراض به سخنرانی پمپئو در جمع منافقان و مخالفان نظام اسلامی نیز دیگر صدایی بود که قشرهای مختلف مردم ایران به آن توجه کردند و با یک ضرب المثل قدیمی ایرانی در توئیتر چنین تشریح کردند که «موش از سوراخ رد نمیشد جارو به دمش میبست. آمریکا رو راه نمیدادیم، رفته با منافقین بیاد.»
یک فعال دیگر توئیتری نوشت: «قدیمی ترهای آمریکا نشست و برخاست با این منافقین رو بی کلاسی می دانستند. ببین حال به چه ذلتی افتادند که پاجاپای صدام گذاشتند.» یکی دیگر از ایرانیان نیز نسبت به منافقین و گروه های معاندی که به جای ایرانیان مقیم آمریکا می گویند «آمریکایی های ایرانی تبار»، نوشته است: «تکلیف آمریکایی ها که مشخصه، تلاش برای دخالت تو کشورمون. من فقط حال این آدم هایی رو که خودشونو ایرونی میدونن و به ترامپ میگن پرزیدنت درک نمی کنم. بلاتکلیفی خاصی تو صحبت هاشون مشهوده!!»
کاربران ایرانی که از نظر پمپئو و مقامات آمریکایی از دسترسی به ابزارهای ارتباطی محروم قلمداد می شوند، شرافت و غیرت خود را اینگونه ترسیم کردند که «برای هر وجب از خاک یک میلیون و 648 هزار کیلومتری ایران جان می دهیم»، «برای همه جهان باید روشن شود ما گرچه نظرات مختلفی داریم، اما کنار هم ایستاده ایم و این تاریخ 7000 ساله ما است.» از دیگر موضوعاتی که صدای مردم ایران است و در سخنرانی پمپئو شنیده نشد، « دخالت در براندازی دولت محمد مصدق، آگاهی واشنگتن و حتی حمایت از حملههای شیمیایی صدام علیه ایرانیان، حمله به سکوهای نفتی ایران، غرق کردن چند ناو ایرانی، سرنگونی ایرباس مسافری بر فراز خلیج فارس با موشک، تروریسم اقتصادی با تحریمهای کمرشکن، بلوکه اموال جمهوری اسلامی و بالا کشیدن داراییهای ایران به بهانههایی مانند 11 سپتامبر و نقض برجام» است که کاربران ایرانی در توئیتر به مقام های آمریکایی یادآور شدند.
ژورنال ایرانیان کانادا نیز چنین واکنش نشان داد که ترامپ و پمپئو می گویند از مردم ایران حمایت می کنند، اما آنها چندین سیاست اجرا کرده اند که تاثیر منفی بر زندگی همه ایرانیان داشته است. ایرانی های سراسر جهان صدایشان را با هشتگ «دخالت در ایران را متوقف کنید» علیه سیاست ضدایرانی ترامپ بلند کنند. بیژن احمدی عضو هیات مدیره کنگره ایرانیان کانادا هم اظهارات پمپئو با ادعای حمایت از مردم ایران را تهی دانست و گفت: ترامپ منع مهاجرت را برای ایرانیان قرار داد، برخلاف نظر کارشناسان و متحدان آمریکا، برجام را نقض کرد و تحریم هایی که به مردم ایران آسیب می زند، بازگرداند.
ایرانیانی که به اظهارات وزیر خارجه آمریکا اعتراض داشتند، جملاتی را یادآور شدند که پمپئو گفته بود «ایران را به جای مذاکره، بمباران کنید» و افزودند: فانتزی احمقانه تو واقعیت ندارد. چرایی منع ورود ایرانیان به آمریکا، خروج از برجام بدون هیچ دلیلی، ترساندن شرکت های سرمایه گذار در ایران و حضور در جمعی که گروه شناخته شده تروریستی منافقین برگزار کردند از جمله پرسش های توئیتری ایرانی ها از پمپئو است و همزمان نوشته اند «با این حال می گویید با ایرانی ها هستید.»
فریاد اعتراضی در زمان سخنرانی پمپئو هم دروغین بودن ادعای وی مبنی بر حمایت از آزادی و حقوق بشر را آشکارتر کرد که دولت ترامپ را «بچه دزد» خوانده شد و اشاره ای به جدایی کودکان از والدین مهاجر داشت. این اعتراض هم در میان صداهایی که فریاد برآوردند «آمریکا، آمریکا» گم شد، هرچند مشخص نیست در جمعی که مدعی بودند همه ایرانی هستند، شعار آمریکا آمریکا نشان دهنده چه بود؟ اما این شعار روشن کرد، پمپئو تنها صدایی کسانی را شنیده که سال ها سر سفره کاخ سفید نشسته اند و حاضرند برای حفظ این سفره مسیری انحرافی در صدای فراگیر ایرانیان ایجاد کنند که نشانه آشکار جدایی از ملت است و این واقعیت را بیان می کند کف زنندگان در سخنرانی وزیر خارجه آمریکا نماینده و صدای مردم ایران نبوده و نیستند.
همراهان عزیز، آخرین خبر را بر روی بسترهای زیر دنبال کنید:
آخرین خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرین خبر در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرین خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرین خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar